Навчальна практика з фізики

   Літня практика на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості навчального центру Малої академії наук України в Пущі-Водиці під Києвом стала вже традиційною для учнів фізико-математичних класів нашої школи. Так, цьогоріч учасниками практики стали 34 учні 8-А та 10-А класів у супроводі учителя фізики Петренко Ірини Олександрівни та вихователя Швед Ірини Миколаївни

   Насичена програма прийшлася до душі учасникам літньої школи.

   На лекції, яку в інтерактивній формі провів завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ», кандидат педагогічних наук Чернецький Ігор Станіславович, діти познайомилися з основами наукової діяльності. Чудові здібності виявили наші діти на тренінгу «Teambuilding», який провела методист Національного центру «Мала академія наук України» Омельченко Євгенія.

   Доцент фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат фізико-математичних наук Кравченко Владислав Миколайович присвятив свої лекції розділу «Хвилі та акустика», де діти відкрили для себе таємниці звуку, вібрацій і землетрусів, розібралися з описом коливань і хвиль, фізичними основами звучання музичних інструментів.

   Найбільше часу було присвячено практичним заняттям: лабораторним роботам, інженерним та науковим проектам.

   Результати виконання проектів команди представили на підсумковій конференції, до якої вони підготували виступи, презентації англійською мовою та демонстрацію створених власноруч пристроїв.

   Учасники зіграли мелодії на соломинках для коктейлю та на пластикових пляшках, частково заповнених водою, сконструювали й випробували стетоскоп, дослідили слух – власний і своєї вчительки, добирали найкращий шумопоглинальний матеріал.

   Також кожна команда виконала інженерний проект – конструювання направленого мікрофона з використанням пластикових пляшок.

   Окрім цих занять, діти пройшли тренінг з наукової англійської, попрацювали на полігоні з металошукачами, ознайомилися з принципом роботи моноколеса, запустили сонячний аеростат.

   Вистачило часу і на активний відпочинок на природі, квест та екскурсію до Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові.

   Усі діти отримали сертифікати про успішне навчання у літній школі а також подарунки – книги видавництва «Дух і Літера». Головне, що здобули учасники літньої школи – досвід, уміння працювати в команді, навички проектної діяльності та незабутні враження!

   Учасники практики щиро вдячні співробітникам НЦ «МАНУ», адміністрації школи, батькам учнів, та усім, хто був причетний до її організації та проведення.

Залишити відповідь