Summer School of Obdarovanist (SSO-2024) – це різнобічний розвиток, нові знання та незабутні враження для обдарованих учнів Харківщини.

З 30 травня по 8 червня 2024 року науковий ліцей «Обдарованість» організував літню навчальну практику, яка відбулася в санаторії «Лісова пісня», село Привороття, Хмельницької області. Захід об’єднав обдарованих дітей для поглиблення знань, творчого розвитку та активного відпочинку.

Програма табору охопила три основні наукові напрями:

SSP (Summer School of Programming) – практика з програмування, де взяли участь 48 учнів.
SSCB (Summer School of Chemistry & Biology) – інтенсив з хімії та біології для 84 учасників.
SMPS (Summer Maths & Physics School) – практика з математики та фізики з 68 учнями.
Літня школа зібрала 13 навчальних груп під керівництвом 27 викладачів та запрошених тренерів, які провели 520 годин профільних занять та понад 100 годин рекреаційних активностей. Окрім основних дисциплін, учасники мали змогу поглибити знання у таких галузях, як астрономія, екологія, геоінформатика, народознавство, медіаграмотність, арт-терапія, логіка та інноваційна діяльність. Під час практики також були організовані командоутворюючі тренінги та навчально-польові практики з орнітології, палеонтології та ботаніки. Учні активно брали участь у ранкових руханках, танцювальних заняттях, захоплюючих квестах із призами та інших веселих заходах.

У рамках програми табору відбулися турніри з фізики та математики, захист власних проєктів і олімпіада з програмування. З великим задоволенням учні відвідали Кам’янець-Подільський, Хотин та здійснили захоплюючу подорож стежками Устима Кармелюка, що дозволило не лише відпочити, але й поринути в атмосферу національної спадщини.

Цікавим елементом табірного життя стала внутрішня валюта ліцею – обдарики, які учні заробляли за активність, відповіді та інші досягнення. Наприкінці табору було підраховано загальну кількість обдариків у кожному класі, і переможцем став 9-А клас!

Особливо запам’ятався концерт до Дня захисту дітей, який підготували самі учасники. Усі діти отримали привітання, подарунки та насолодилися смачним морозивом. Кульмінацією навчальної практики став конкурс «Обдаробачення», де кожен клас підготував креативний номер на відомі пісні з Євробачення.

Літня практика SSO-2024 стала чудовим прикладом поєднання інтенсивного навчання з активним відпочинком. За результатами року були також нагороджені найкращі учні, які здобули призові місця у всеукраїнських інтелектуальних змаганнях. Організація табору стала можливою завдяки командній роботі колективу ліцею «Обдарованість» та підтримці наших партнерів, за що ми висловлюємо щиру подяку.
Колектив наукового ліцею «Обдарованість», учні та їхні родини щиро дякують нашим партнерам – Finn Church Aid та ХОМГО «Освічена ініціатива» – за неоціненний внесок у проведення літньої навчальної практики SSO-2024. Завдяки підтримці та співпраці ця практика стала не лише можливою, але й надзвичайно змістовною та захопливою для наших дітей. Ми висловлюємо подяку за надані подарунки, організацію проживання та харчування, за залучення кращих викладачів та тренерів , які працювали з нашими учнями та сприяли їхньому професійному та всебічному розвитку.