Осінні канікули для учнів 7-го та 11-Б класів стали справжньою науковою пригодою в серці України – Києві! Наші дослідники не лише насолодилися красотами столиці, а й занурилися у захопливий світ науки. Від інтерактивних експериментів у сучасних лабораторіях до театральних постановок світових шедеврів – кожен день подорожі був насичений новими враженнями та знаннями.
Якщо старшокласники вже вдруге долучаються до такої подорожі, то для найменших наших ліцеїстів це був дебют. З першого дня вони поринули у вир цікавих експериментів та відкриттів.
Першим пунктом подорожі для них став інтерактивний простір “Відкрий портал у науку” в ТРЦ Gulliver. Тут юні дослідники мали змогу провести захопливі експерименти з різних галузей науки, які ще не знайшли свого застосування, але незабаром можуть змінити наше життя.
Ввечері наші учні відвідали виставу “Джульєтта і Ромео” в Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки. Цей шедевр, поставлений за мотивами відомої трагедії В.Шекспіра, надихнув і зворушив кожного.
Другий день був присвячений вивченню харчової промисловості. Індустріальна Кухня – інноваційний простір в Кулінарному центрі МХП. Це не тільки професійна кухня з новітнім обладнанням, унікальною дизайнерською виробничою лінією та досвідченими кухарями, це дивовижна професійна кухня, перетворена на фабрику. Екскурсія на МХП відкрила таємниці виробництва м’ясної продукції, а в Новопечерській школі учні взяли участь у цікавих наукових експериментах з хімії та біології.
Наступного дня школярі продовжили свої наукові дослідження в лабораторіях Малої академії наук. Тут вони виконали складні завдання, які розширили їхні знання про світ. Відвідання Інтерактивного музею науки стало завершальним акордом наукової частини поїздки.
Кульмінацією подорожі став кулінарний майстер-клас проведений спеціалістами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ, де юні науковці перетворилися на справжніх пекарів, готуючи смаколики до Хелловіну
Висловлюємо щиру подяку нашій прекрасній подрузі, професорці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій Юлії Камбулової, яка взяла на себе відповідальність за програму перебування, Малій академії наук України та Національному університету харчових технологій за організацію таких цікавих і корисних заходів для наших учнів. Ці ініціативи сприяють розвитку інтелектуального потенціалу молоді та стимулюють їх до наукової діяльності.
Повернувшись додому, наші учні сповнені натхнення та нових ідей. Ця поїздка стала не просто відпочинком, а й чудовою можливістю розширити світогляд, отримати нові знання та надихнутися на нові досягнення та стала потужним поштовхом для подальших наукових досліджень. Адже, як відомо, наука – це не тільки формули та теореми, а й емоції, відкриття та нескінченна цікавість до світу, що нас оточує!