21 лютого у закладі відбулася урочиста лінійка з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Гідності хай промінь не згасає!», під час якої учні згадали події 20 лютого 2014 року та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.  Цей  захід надав змогу кожному учневі усвідомити на скільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про ті буремні дні, про Євромайдан та його причини, про Героїв Небесної Сотні.

У закладі продовжується робота, спрямована на запобігання та протидію булінгу (цькуванню). Протягом тижня, з 14 по 18 лютого, учні ліцею створювали колажі «Обирай життя без булінгу», а класні керівники підготували години спілкування «Десять правил безпеки», де обговорювати питання, як можна уникнути булінгу.  Головна мета такої роботи – профілактика насильницької поведінки в учнівському середовищі.

15 лютого в ліцеї відзначали День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Учні 8-9-х класів взяли участь у засіданні «круглого столу» з теми «Пам’ять без кордонів», на яке було запрошено працівників Харківського історичного музею. Для учнів 10-11 класів відбулася виховна година «Час і досі не загоїв рани». Під час цих заходів учні дізналися про подвиги і мужність воїнів, ознайомилися з тяжкими наслідками війни, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах.

У закладі проходить робота, спрямована на формування ключових засад здорового харчування. З метою пропаганди культури здорового харчування, захисту, збереження і розвитку здоров’я учнів, для учнів ліцею були проведені бесіди «Абетка здорового харчування»

Із 18 по 21 січня в ліцеї відзначали День Соборності України. У шкільній бібліотеці була організована книжково-ілюстративна виставка «22 січня – День Соборності України»; відбулися години спілкування  «Україна єдина – Україна одна»; вихованці гуртків «Рукодільниця» та «Умілі руки» організували тематичну виставку своїх робіт; для учнів  8-10-х класів пройшло засідання  «круглого столу» за темою «Великий день єднання», на яке було запрошено працівників Харківського історичного музею.  Під час зазначених заходів  учні згадали важливий момент історичного минулого –  День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув з боротьбі за незалежність і суверенітет  України.

13 січня в ліцеї відбувся обряд щедрування, який підготували вихованці фольклорного гуртка. Цей захід – гарна нагода згадати народні традиції та звичаї. Така учнівська творчість допомагає пізнати  багату українську культуру,  вірування, світогляд нашого народу.

1 жовтня з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та у рамках проєкту «Волонтери – люди доброї волі». Учні закладу привітали мешканців мікрорайону, подарував їм цукерки та еко-сумки, зроблені власноруч. Така діяльність виховує милосердя та повагу до старшого покоління.

15 вересня учні закладу відвідали в Харківському планетарії імені Ю.О. Гагаріна захід «Україна – моя країна», мета якого – поглибити знання учнів про місце України в світі, про історію, культурну спадщину, державні символи України; сприяти розвитку пізнавального інтересу; виховувати почуття патріотизму; сприяти формуванню ціннісного ставлення до держави і до себе як громадянина.

6 вересня учні нашого закладу відвідали відкриття тринадцятого сезону кінофестивалю «Дитятко» у палаці студентів юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. Діти підтримали учасників фестивалю, подивилися виставу «як знімається та монтується кіно», привітали всіх присутніх з відкриттям депутати Харківської обласної ради та почесні гості.