Стратегія виховної роботи ліцею


14 жовтня психологи Індустріальної районної організації Українського Червоного Хреста провели тренінг для учнів 11-х класів на тему «Емоційний інтелект: орієнтація в соціальних взаємодіях».

Протягом заходу учасники мали змогу:

  • поглибити розуміння своїх емоцій: навчилися розпізнавати та виражати свої почуття, а також розуміти емоції інших людей;
  • розвинути навички ефективної комунікації: відпрацювали вправи на активне слухання, висловлення власної думки та вирішення конфліктів;
  • зміцнити командний дух: працювали в командах над спільними завданнями, розвиваючи навички співпраці та взаємодопомоги;
  • поставити цілі та скласти плани їх досягнення: Визначили свої сильні сторони та розробили стратегії для досягнення поставлених цілей;
  • знизити рівень стресу: освоїли техніки релаксації та управління стресом.

Учасники тренінгу відзначають, що отримали багато корисної інформації та практичних навичок, які допоможуть їм у житті.

 

9 жовтня учні 7-8 класів нашого ліцею продовжили знайомство з народними історією та культурою України та її складової – нашої рідної Слобожанщини. Про багатющий спадок наших предків розповідала Сушко Валентина Анатоліївна – кандидат історичних наук, старший науковий співробітник відділу «Український етнологічний центр» Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М,Т.Рильського НАН України, керівник гуртків КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.

Цього разу ліцеїсти познайомилися з козацькою спадщиною нашого краю; як Харківський колегіум та Університет зробили Харків одним з найважливіших українських міст, де працювали такі корифеї науки, як М.Ф.Сумцов,  Д.І.Багалій, Б.Д.Грінченко,  Д.І.Яворницький та чимало інших наших видатних земляків.

Ліцеїсти жваво брали участь у співі відомої пісні харківця Семена Климовського «Іхав козак за Дунай» й зацікавилися можливістю взяти участь у Всеукраїнській конференції «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». Адже це – не просто цитата Г.Сковороди, це має стати кредо кожного Українця.

Дякуємо Сушко Валентині Анатоліївні за цікаві і корисні заняття.

 

25 вересня 2024 р. в нашому ліцеї  пройшов етнографічний захід «Козацькі традиції»“, під час якого наші учні дізналися про військові традиція в українському музичному фольклорі, народну пісенну та виконавську спадщину епохи Козацького Бароко, Українських січових стрільців та Повстанської армії.

Ліцеїсти не лише послухали пісні та думи І.С.Мазепи у блискучому виконанні Тараса Компаніченка, народного художнього фольклорно-етнографічного колективу “Вербиченька” Нововодолазького БДЮТ, народного гурту з с.Комиші Сумської області та гурту “Дзвони”, а й самі проспівали народних повстанських пісень разом з етнологом В.А.Сушко.

24 вересня у нашому ліцеї відбулася захоплююча онлайн вікторина
«Правила безпеки ми знаємо». Цей захід об’єднав учнів різних класів, надавши їм можливість продемонструвати свої знання в галузі безпеки життєдіяльності. Учасники вікторини продемонстрували глибокі знання правил дорожнього руху, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях, успішно відповідаючи на різнорівневі запитання. Цей захід став нагадуванням для всіх нас про те, що безпека – це відповідальність кожного, а знання правил безпеки можуть врятувати життя.