21 травня для учнів закладу було проведено єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху в рамках проекту «Безпечна країна». Діти ще раз згадали дорожні знаки, правила поведінки пішоходів, користування громадським транспортом, порядок дій у разі дорожньо-транспортної пригоди чи інших нещасних випадків у дорозі.

18 травня проходили інформаційно-патріотичні години «Геноцид кримськотатарського народу» з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Учні ще раз згадали події  18 травня 1944 року, переглянули матеріали та архівні фото, присвячені цій темі. Під час заходу діти  вшановували пам’ять жертв цього злочину хвилиною мовчання. 

14 травня відбувся виховний захід «Толерантність – головна риса європейської спільноти» із нагоди Дня Європи в Україні в ліцеї, метою якого було привернути увагу учнів  до таких європейських цінностей, як свобода, демократія, рівність, людська гідність та права людини; вчити дітей встановлювати стосунки на доброзичливій основі; виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість.

12 травня в закладі проходила акція «Квітни, наша школо!». Під час заходу учні облаштовували квітники, висаджували нові квіти та кущі. 

У рамках запланованих екологічних заходів, які традиційно відбуваються щовесни, проходила виставка плакатів «Спалюємо листя – спалюємо здоров’я – шкодимо довкіллю», в яких учні змогли продемонструвати шкідливий вплив як на своє здоров’я, здоров’я оточуючих, так і на довкілля.Закінчився місячник з безпеки дорожнього руху, під час якого були проведені тематичні профілактичні заходи, хвилинки  безпеки, практичні заняття «Правила поведінки на залізницях», «Безпека пасажира», «Безпека на зупинках». 30 березня відбувся конкурс «Кращий вірш з безпеки дорожнього руху», переможцями якого стали  Олійник Анастасія, учениця 10-А класу, та Крисанова Єва, учениця 8-Б класу. Вітаємо! Головна мета всіх проведених заходів – повторення правил дорожнього руху та навчання учнів дотримуватися цих правил. 

9 лютого з нагоди Дня безпеки в Інтернеті з метою освіченості дітей із питань безпечного використання цифрових технологій відбулися просвітницькі заходи «Правила Інтернет-безпеки і Інтернет етики».

8 лютого в закладі пройшла імітаційна гра «Розкажи про насильство». Мета заходу – запобігти дитячому насиллю; виховання доброзичливості та людяності; формувати нетерпимість до проявів агресії.

1 лютого за участі працівників Харківського історичного музею у закладі була проведена історична година «Бій під Крутами. Як це було». Учні згадали події, що відбувалися під Крутами у 1918 році, та переглянули фото із архівів музею. Мета заходу –  розкрити суть та причини трагедії під Крутами,  її значення в історії України; виховання в учнів інтересу і поваги до історичного минулого своєї країни та вшанувати пам’ять про героїв, які виборювали незалежність нашої країни.

Протягом тижня, із 1 по 5 лютого, в ліцеї відбувся цикл бесід «за круглим столом» щодо збереження власного здоров’я, а саме:  «Чисті руки – запорука здоров’я»,  «Здорове харчування – запорука довголіття»,   «Сонце, повітря, вода – наші вірні друзі» тощо.

З метою просвітницької роботи, ознайомлення учнів з трагічними сторінками історії та з нагоди відзначення  Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня в ліцеї відбулася година-спогад «Голокост – трагедія і героїзм». У заході взяли участь працівники Харківського історичного музею, які познайомили учнів з історією цієї пам’ятної дати, запровадженої рішенням Генеральної Асамблеї ООН та продемонстрували фотографії із архіву музею.

З нагоди Міжнародного дня прав людини у закладі проходила низка тематичних заходів.  9 грудня – конкурс ораторів «Мораль і право, право і закон – рушійні сили для життя громадянина». Учасники продемонстрували вміння переконувати, впливати на аудиторію, продукувати тексти різного типу відповідно до умов риторичної діяльності. Виступи відрізнялися творчим підходом, креативністю, глибиною змісту, тому всі отримали справжнє задоволення від почутого. Переможцем конкурсу став учень 11-В класу Шутько Богдан. Вітаємо з перемогою! 10 грудня відбулася правознавча гра «Хто? Де? Коли?». Участь у грі брали збірні команди учнів 9-11-х класів. Під час заходу діти показали свої знання з правознавства, вміння працювати в командах, швидко орієнтуватися і правильно відповідати. Перемогу здобула команда 10-х класів. Молодці! Учень 10-А класу Іщенко Олексій здобув перемогу в особистій першості. Вітаємо!

8 грудня в ліцеї відбувся показ документального фільму  «Цей вітер ніколи не стихне», який розповідає про події, що відбуваються на Сході України, про почуття, відчуття та  переживання головних учасників подій – бійців   92-ї окремої механізованої бригади.

Уже другий тиждень поспіль ліцеїсти впроваджують проект «Прикрасимо школу до свят». Учні власноруч виготовляють прикраси для новорічної ялинки, актової зали, інших приміщень закладу. Головна мета проекту – об’єднати учнів ліцею, створити особливу, чарівну атмосферу та створювати  новорічний настій, незважаючи ні на що.

З нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору  та політичних репресій та з метою збереження пам’яті про трагічні сторінки нашої історії, виховання почуття стурбованості долею невинних жертв; сприяння бажанню вивчати історію своєї країни  25 листопада учні закладу взяли участь у засіданні «круглого столу» за темою «Правда про ті роки», до організації якого були залучені працівники Харківського історичного музею. Також учні переглянули пересувну тематичну виставку Харківського історичного музею, яка розповідала про трагічні події, що відбувалися на України в 1932-1933 роках.

З 21 по 25 листопада в ліцеї проходили заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи. 23 листопада відбулася урочиста загальношкільна лінійка  «День Гідності та Свободи», під час якої учні згадали події 2013-2014 років та вшанували пам’ять хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України. Також  учні переглянули документальний фільм «Україна, маски революції» та взяли участь у конкурсі творів «З любов’ю до України»; вихователі підготували інформаційні вітрини «Україна: єдина і неділима». Головна мета цих заходів –  формування  в учнів ціннісного ставлення до України; прав та свобод людини, європейського вибору українців; розвиток національної самосвідомості, громадянської активності; виховування патріота, готового захищати незалежність та свободу своєї Батьківщини.

Із 16 по 19 листопада в ліцеї проходив тиждень толерантності, протягом якого учні створювали «Дерево толерантності», брали участь в годинах спілкування «Толерантність людини – найважливіша умова миру і злагоди в сім’ї, колективі, суспільстві», обміні думками «Чи живе в моїй школі толерантність?», у колі думок «Біла ворона», визначали найтолерантнішого учня класу. Головна мета усіх цих заходів – виявити основні риси толерантності, формувати в учнів загальнолюдські моральні цінності, визначати значення толерантності в житті людей та в суспільстві.

Протягом тижня, з 2 по 6 листопада, у закладі проходив тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого відбулися відповідні виховні заходи: єдиний урок на тему «Пам’ятай та виконуй», інтерактивні бесіди «Правила дорожнього руху єдині для всіх», публіцистична вистава «Руху правила єдині – поважали їх повинні». Метою цих заходів було – нагадати учням про необхідність дотримання правил дорожнього руху, залучення дітей до просвітницької діяльності з цього питання.

У ліцеї  продовжується робота щодо протидії булінгу, а саме:  4 листопада відбулося заняття з елементами тренінгу «Як подолати підліткову агресивність?», із 2 по 5 листопада проходили години спілкування «Чи можна жити без конфліктів?», мета яких – запобігання проявам насильства в учнівському середовищі, формування в учнів толерантного ставлення один до одного, яке потрібні для безконфліктного спілкування.

24 вересня в рамках місячника з безпеки дорожнього руху учні ліцею  взяли участь у флешмобі  «“Обдарованість” за безпеку дорожнього руху». Учасники заходу продемонстрували свої знання з правил дорожнього руху, показали вміння орієнтуватися у складних небезпечних ситуаціях, але головне – закликали завжди дотримуватися цих правил. 

22 вересня учні 8-х класів відвідали меморіальний комплекс «ДРОБИЦЬКИЙ ЯР». Діти вшанували пам’ять загиблих жертв Голокосту, переглянули експонати музею та архівні документи, які їх глибоко вразили. Мета екскурсії – донесення до учнів думки, що трагедія в Дробицького яру – це частина історії не лише однієї нації, а й всієї України.

9 вересня випускник ліцею 2020 року Некрутов Ілля презентував учням     8-х класів свій проект «Освітня «Eko friendly», який передбачає волонтерську  і наукову діяльність у Харківському Центрі Реабілітації Рукокрилих» та сортування сміття. Учні виявили зацікавленість і вирішили долучитися до цієї важливої справи.

 Із  8 по 10 вересня у закладі впроваджувався проект «”Обдарованість”» шукає таланти». Учні демонстрували свої вміння як декламатори, ведучі, танцюристи, музиканти, декоратори тощо. Вітаємо всіх, хто взяв участь! Проект надав можливість відкрити багато нових талантів, розкрити нові таланти тих учнів, з якими ми вже знайомі. Незабаром  ми всі дізнаємося про них. Дочекайтесь!